4 рецепти пишних та смачних оладок
1 минут чтения

4 рецепти пишних та смачних оладок

Хто з нас не любить оладки? Наша редакція точно не відмовиться від порції, приготованої за наступними рецептами. Записуй собі та куштуй!

Фото: Unsplash

Класичні оладки на домашньому кефірі

Безвідмовний рецепт, який є у кулінарній книзі кожної бабусі. Кефір з домашнього скислого молока, може смаколик на любителя, але оладки з нього виходять саме такі, як треба. Якщо нема домашнього кефіру — заміни його найгустішим, який знайдеш у магазині.

Знадобиться:

  • 1 яйце
  • 7 ст. л. цукру
  • 300 мл домашнього кефіру (можна замінити звичайним густим кефіром)
  • 12 ст. л. борошна
  • 0,5 ч. л. соди
  • 1 ст. л. соку лимона
  • олія для випікання

Для подачі:

  • ягоди на смак
  • цукрова пудра

Приготування:

  1. З’єднати та збивати всі інгредієнти для тіста до однорідності.
  2. На олії випекти оладки.
  3. Готові оладки подати на стіл із ягодами, посипавши цукровою пудрою.

Фото: Unsplash

Шоколадні оладки

Це — улюблений рецепт авторки статті. Якщо ти просто не можеш пройти повз шоколаду, і в кафе завжди замовляєш торти у стилі “шоколад з шоколадом, политий шоколадом”, цей рецепт точно сподобається.

Знадобиться:

  • 1 яйце
  • 7 ст. л. цукру
  • 300 мл кефіру
  • 12 ст. л. борошна
  • какао на смак
  • шоколадні крихти або подрібнений шоколад
  • 0,5 ч. л. соди
  • 1 ст. л. соку лимона
  • олія для випікання

Для подачі:

  • шоколадно-горіхова паста
  • збиті вершки

Приготування:

  1. З’єднай всі інгредієнти для оладок без шоколадних крихт та збивай в мисці, поки не вийде густа, однорідна маса.
  2. Поступово починай додавати шоколадні крихти та перемішувати тісто. Важливо, щоб їх було достатньо, щоб відчути смак топленого шоколаду, але не забагато, інакше він потече на сковорідку.
  3. Випікай оладки на олії, а подавай з шоколадно-горіховою пастою, або ж зі збитими вершками.

Оладки з гречаного борошна

Гречане борошно дуже корисне для здоров’я, а ще — ситне. Цей рецепт оладок підходить для тих, хто хоче максимальної поживності, навіть від страви ранку вихідного дня.

Знадобиться:

  • 1 склянка гречаного борошна
  • 4 яйця
  • 1 склянка молока
  • 3 ст. л. цукру
  • дрібка солі
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • 1,5 ч. л. розпушувача

Для подачі:

  • малина
  • джем

Фото: Unsplash

Приготування:

  1. З’єднати борошно, цукор, сіль та розпушувач – добре все перемішати.
  2. Відокремити білки від жовтків. З’єднати молоко та жовтки в однорідну масу.
  3. Білки збити у стійку піну.
  4. Додати в суху суміш частину молочної суміші й добре перемішати, щоб не було грудок.
  5. Потім додати частину молочно-яєчної маси, що залишилася, і добре все перемішати.
  6. Потім додати збиті білки й акуратно перемішати. Повинна вийти однорідна повітряна маса.
  7. Розігріти у сковороді 2-3 ст. л. рослинної олії та викласти тісто по 1-1,5 ст. л.
  8. Обсмажити з двох боків до рум’яного кольору.
  9. Готові оладки подати гарячими з малиною та джемом.

Порада від авторки статті: я також пробувала експериментувати з різним борошном замість гречаного. Найбільше сподобалось кукурудзяне, але результат може бути на любителя.

Оладки з гарбузом

Залишився гарбуз у морозилці, і ти не знаєш, що з ним робити? Гарбузові супи-пюре набридли? Тоді спробуй приготувати ці прості, але при цьому поживні оладки.

Знадобиться:

  • 400 г печеного гарбуза
  • 2 яйця
  • 2 ст. л. цукру
  • 180 г борошна
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 100 мл молока
  • 1/2 ч. л. розпушувача та кориці
  • дрібка солі
  • дрібка ваніліну
  • олія для випікання

Приготування:

  1. З’єднати та перемішати яйця з цукром та ваніліном.
  2. Додати 2 ст. л. рослинної олії та молоко, потім борошно, розпушувач, сіль та корицю, приготувати тісто.
  3. Гарбуз пюрувати в блендері й підмішати в тісто.
  4. На тонко змащеній олією сковороді випекти великі оладки.
  5. Дати трохи охолонути й подати на стіл.

Смачного!

https://liza.ua/lifestyle/food/ladushki-oladushki-tri-retsepta-pyishnyih-blinov/

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *