4 ідеї начинок для фаршированих шампіньйонів
Шукаєш ідеї закусок на Різдво? Спробуй фаршировані гриби шампіньйони. Вони чудово смакують, дуже просто готуються. Що ще треба для вічно зайнятих господинь?
Фото: Unsplash
1. Класична сирна начинка
Почнемо з класики, яка ніколи не застаріє. Це дуже просто готується, і так само просто їсться.
Знадобиться:
- 15 печериць середнього розміру
- сік половини лимона
- вершкове масло для запікання
Для начинки:
- 150 г твердого сиру
- 0,5 солодкого перцю
- 1/4 пучка петрушки
- 1 яйце для кляру
- 100 г панірувальних сухарів
- сіль, перець на смак
Для прикраси:
- листя салату
- зелень кропу
- помідори черрі
Приготування:
- Печериці викласти на друшляк і вимити під проточною водою, обсушити. Відокремити капелюшки від ніжок (їх потім можна використовувати для приготування іншої страви). Капелюшки печериць трохи посолити й збризнути лимонним соком.
- Приготувати начинку. Сир натерти на дрібній тертці. Перець вимити, видалити плодоніжку та насіння, нарізати дрібними кубиками. Петрушку вимити, обсушити, подрібнити. З’єднати сир, перець і петрушку, посолити, поперчити, перемішати.
- Яйце добре збити з дрібкою солі й перцю. Капелюшки грибів вмочити в яєчну суміш, а потім обваляти в панірувальних сухарях.
- У підготовлені капелюшки викласти начинку, акуратно перекласти їх в глибокий плоский посуд для запікання, змащений вершковим маслом.
- Запікати 10 хв в нагрітій до 200°C духовці, поки сир не розплавиться.
- Готові печериці дістати з духовки, викласти на вистелене листям салату блюдо, прикрасити половинками помідорів черрі й гілочками кропу.
- Подавати фаршировані печериці можна як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Фото: Unsplash
2. Овочева начинка для печериць
Так, процедура фарширування та запікання зрозуміла, тепер нумо дивитись додаткові варіанти. Наприклад, якщо хочеться чогось легкого та “зеленого”, спробуй овочеву начинку. Ось як це готується:
- Цибулю, болгарський перець, ніжки шампіньйонів мілко ріжемо, обсмажуємо з консервованою кукурудзою та додаємо улюблені спеції.
- Переміщуємо в миску, чекаємо поки трошки охолодиться, додаємо трошки густої сметани, перемішуємо.
- Фаршируємо шапочки грибів сумішшю, посипаємо тертим сиром та запікаємо.
Порада від авторки статті: якщо в гості прийдуть вегани, можна нафарширувати шапочки сиром тофу та кукурудзою, обсмаженими з улюбленими спеціями.
3. Сирно-шпинатна начинка для печериць
Якщо у фаршированих шампіньйонах ти найбільше любиш сирність та вершковість, ми тебе розуміємо та підтримуємо. Спробуй змішати крем-сир, мілко нарізаний шпинат, розчавлений часник. Начини сумішшю шапочки печериць, посип твердим сиром та відправляй в духовку або навіть у мікрохвильовку.
Фото: Unsplash
4. М’ясна начинка для шампіньйонів
Якщо хочеться ситної страви, а не просто закуски, тоді додай м’яса. Наприклад, обери індичий фарш (якщо хочеш дієтичного м’яса), або яловичий фарш, і обсмаж з дрібно нарізаною цибулею, часником та спеціями.
Порада авторки статті: я люблю обсмажити яловичий фарш, а потім додати дрібно нарізану кінзу для ароматності.
Фаршем начиняй шапочки шампіньйонів, посипай сиром та запікай. Смачного!
Не бійся проявляти креативність. Наприклад, цього року авторка статті спробує додати в фаршировані печериці грушу й перший-ліпший недорогий сир з блакитною пліснявою. Час творити!
https://liza.ua/lifestyle/food/chym-farshyruvaty-pecherytsi/