4 рецепти пишних та смачних оладок
Хто з нас не любить оладки? Наша редакція точно не відмовиться від порції, приготованої за наступними рецептами. Записуй собі та куштуй!
Фото: Unsplash
Класичні оладки на домашньому кефірі
Безвідмовний рецепт, який є у кулінарній книзі кожної бабусі. Кефір з домашнього скислого молока, може смаколик на любителя, але оладки з нього виходять саме такі, як треба. Якщо нема домашнього кефіру — заміни його найгустішим, який знайдеш у магазині.
Знадобиться:
- 1 яйце
- 7 ст. л. цукру
- 300 мл домашнього кефіру (можна замінити звичайним густим кефіром)
- 12 ст. л. борошна
- 0,5 ч. л. соди
- 1 ст. л. соку лимона
- олія для випікання
Для подачі:
- ягоди на смак
- цукрова пудра
Приготування:
- З’єднати та збивати всі інгредієнти для тіста до однорідності.
- На олії випекти оладки.
- Готові оладки подати на стіл із ягодами, посипавши цукровою пудрою.
Фото: Unsplash
Шоколадні оладки
Це — улюблений рецепт авторки статті. Якщо ти просто не можеш пройти повз шоколаду, і в кафе завжди замовляєш торти у стилі “шоколад з шоколадом, политий шоколадом”, цей рецепт точно сподобається.
Знадобиться:
- 1 яйце
- 7 ст. л. цукру
- 300 мл кефіру
- 12 ст. л. борошна
- какао на смак
- шоколадні крихти або подрібнений шоколад
- 0,5 ч. л. соди
- 1 ст. л. соку лимона
- олія для випікання
Для подачі:
- шоколадно-горіхова паста
- збиті вершки
Приготування:
- З’єднай всі інгредієнти для оладок без шоколадних крихт та збивай в мисці, поки не вийде густа, однорідна маса.
- Поступово починай додавати шоколадні крихти та перемішувати тісто. Важливо, щоб їх було достатньо, щоб відчути смак топленого шоколаду, але не забагато, інакше він потече на сковорідку.
- Випікай оладки на олії, а подавай з шоколадно-горіховою пастою, або ж зі збитими вершками.
Оладки з гречаного борошна
Гречане борошно дуже корисне для здоров’я, а ще — ситне. Цей рецепт оладок підходить для тих, хто хоче максимальної поживності, навіть від страви ранку вихідного дня.
Знадобиться:
- 1 склянка гречаного борошна
- 4 яйця
- 1 склянка молока
- 3 ст. л. цукру
- дрібка солі
- 3 ст. л. рослинної олії
- 1,5 ч. л. розпушувача
Для подачі:
- малина
- джем
Фото: Unsplash
Приготування:
- З’єднати борошно, цукор, сіль та розпушувач – добре все перемішати.
- Відокремити білки від жовтків. З’єднати молоко та жовтки в однорідну масу.
- Білки збити у стійку піну.
- Додати в суху суміш частину молочної суміші й добре перемішати, щоб не було грудок.
- Потім додати частину молочно-яєчної маси, що залишилася, і добре все перемішати.
- Потім додати збиті білки й акуратно перемішати. Повинна вийти однорідна повітряна маса.
- Розігріти у сковороді 2-3 ст. л. рослинної олії та викласти тісто по 1-1,5 ст. л.
- Обсмажити з двох боків до рум’яного кольору.
- Готові оладки подати гарячими з малиною та джемом.
Порада від авторки статті: я також пробувала експериментувати з різним борошном замість гречаного. Найбільше сподобалось кукурудзяне, але результат може бути на любителя.
Оладки з гарбузом
Залишився гарбуз у морозилці, і ти не знаєш, що з ним робити? Гарбузові супи-пюре набридли? Тоді спробуй приготувати ці прості, але при цьому поживні оладки.
Знадобиться:
- 400 г печеного гарбуза
- 2 яйця
- 2 ст. л. цукру
- 180 г борошна
- 2 ст. л. рослинної олії
- 100 мл молока
- 1/2 ч. л. розпушувача та кориці
- дрібка солі
- дрібка ваніліну
- олія для випікання
Приготування:
- З’єднати та перемішати яйця з цукром та ваніліном.
- Додати 2 ст. л. рослинної олії та молоко, потім борошно, розпушувач, сіль та корицю, приготувати тісто.
- Гарбуз пюрувати в блендері й підмішати в тісто.
- На тонко змащеній олією сковороді випекти великі оладки.
- Дати трохи охолонути й подати на стіл.
Смачного!
https://liza.ua/lifestyle/food/ladushki-oladushki-tri-retsepta-pyishnyih-blinov/