Як приготувати і з чим подати домашню локшину

Ми знайшли для тебе найкращий рецепт домашньої локшини, якою ти можеш порадувати рідних та близьких, або себе кохану. У цій статті розповідаємо про те, як приготувати домашню локшину і ділимося секретом смачного супу з нею. Записуй!

рецепт домашньої локшини

Фото: Unsplash

Купити в магазині пачку макаронів набагато простіше, але з домашньою локшиною вони не зрівняються. Яєчна локшина власного приготування не склеюватиметься, і не розварюватиметься, її можна заготувати про запас і використовувати не тільки як чудовий гарнір до м’яса і морепродуктів, але і як добавку для супу.

Як самостійну страву локшину добре подати з соусом, наприклад, соусом песто, а можна приготувати запіканку. Все залежить виключно від твоєї креативності.

Рецепт домашньої локшини

Домашня локшина вариться до готовності 5-6 хв і на відміну від покупної має ніжніший смак. Відварюють її, як і будь-які макарони, у великій кількості підсоленого окропу.

Локшину можна підфарбувати або надати їй аромату, використовуючи куркуму, сік петрушки або шпинату, паприку, шафран, томатну пасту. Можна додавати спеції та прянощі. Звичайно, найкраще використовувати домашні яйця: яскраві жовтки додадуть приємного золотистого відтінку і тонкого смаку.

Сама підготовка займе 30 хв, але для того, щоб локшина вийшла саме такою, як треба, дай тісту відстоятися 8 годин.

Для шести порцій тобі знадобиться:

  • 400 г борошна із твердих сортів пшениці
  • 4 яйця
  • 8 г солі
  • 50 мл рослинної олії
як готувати домашні макарони

Фото: Unsplash

Приготування:

  1. Борошно із сіллю просій гіркою на робочу поверхню. Зроби заглиблення в центрі, як на картинці вгорі, вбий туди яйця та влий олію.
  2. Виміси масу руками до отримання однорідного гладкого тіста.
  3. Сформуй із тіста кулю, загорни її в харчову плівку і помісти в холодильник на пару годин, а краще — на вісім.
  4. Охолоджене тісто розділи на кілька частин, і розкачай їх у дуже тонкі пласти, посипаючи борошном за потреби.
  5. Наріж локшину і підсуши її у підвішеному вигляді, наприклад, на дерев’яній качалці. Сушити домашню локшину треба 6 годин при кімнатній температурі.

Домашня локшина може зберігатися 3-4 дні у герметичному посуді в холодильнику. У морозильній камері – до 8 місяців.

Курячий суп із домашньою локшиною

Неймовірно ситний суп з домашньою локшиною вариться близько години, але смак його не зрівняється з жодним іншим супом. Ситний і жирний, наваристий — це чудовий варіант першої страви для початку активного дня або для обіду.

Для восьми порцій тобі знадобиться:

  • 400 г курки
  • 1 морквина
  • 1 ріпчаста цибулина
  • 4-6 горошинок перцю
  • 1 лавровий лист
  • сіль, перець та зелень на смак

Приготування:

  1. Помий курку, налий у каструлю 2,5 літри води й поклади її туди. Постав каструлю на вогонь і в міру закипання знімай шум, а також посоли. Після кипіння зменш вогонь до малого.
  2. Почисть й помий цибулю і моркву, наріж, як подобається.
  3. Додай нарізані цибулю та моркву до курки, вари близько 30 хвилин.
  4. Коли курка звариться, дістань її з каструлі й висип туди локшину.
  5. Вари близько 3-5 хвилин, після закінчення додай у суп спеції, зелень і нарізану курку.

Подавати курячий суп із домашньою локшиною можна в глибоких глиняних мисках, так він довше зберігатиме тепло.

курячий суп з локшиною

Фото: Unsplash

Для пікантності додай дрібно нарізаний гострий перчик. У суп із домашньою локшиною можна також додавати морепродукти: мідії, креветки, кальмари та мацаки восьминіжок. Якщо курка не припала до смаку, можна замість неї зварити бульйон на будь-якому іншому м’ясі, або навіть додати в суп кістковий бульйон, про користь якого ми вже писали раніше.

Смачного!

https://liza.ua/lifestyle/food/kak-prigotovit-domashnyuyu-lapshu/

Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *