8 способів зекономити час і гроші, готуючи свій перший різдвяний стіл
1 минут чтения

8 способів зекономити час і гроші, готуючи свій перший різдвяний стіл

Це — перше Різдво, коли ти приймаєш гостей у себе? Хочеться одночасно крутий різдвяний стіл, але при цьому не витратити забагато грошей та часу? Ми тебе почули й зрозуміли. А також підготували ефективні поради, як це зробити. Записуй та ділися з друзями, а також читай інші статті у нашому цьогорічному адвент-календарі.

Фото: Unsplash

1. Заплануй все наперед

Якщо хочеться економити час, продумай меню наперед, і починай вже зараз. Врахуй наступні фактори:

  • кількість гостей,
  • дієтичні та смакові уподобання,
  • специфічні алергії.

Підготуй список страв та напоїв, а потім розпиши, виходячи з цього меню, список покупок. Це — твій ключик до успішної підготовки різдвяного столу. Додатково можна десь зберегти всі рецепти, які хочеш приготувати, щоб все було під рукою, коли прийде час готувати.

2. Не відхиляйся від вибраного курсу

Експерименти з новими рецептами краще лишити на повсякдень, а не на Різдво. Дотримуйся перевірених рецептів, які зручно і просто готувати. І не додавай нічого нового, просто заради додавання, чи креативності, чи, тому що подивилась відео десь в Інтернеті.

Фото: Unsplash

3. Не нехтуй готовими стравами

Не потрібно готувати все-все-все. Особливо якщо хочеться поставити на стіл певну страву, але ти не впевнена, що зможеш її приготувати. Деякі страви продаються у вигляді заморожених напівфабрикатів, які можна закінчити готувати вже вдома. Деякі ж страви можна просто замовити в ресторані, де професіонал приготує їх як треба.

Це не робить тебе лінивою господинею, чи різдвяний стіл якимось не таким. Частування у Різдві — це не головне, головне — атмосфера, усмішки, компанія. І набагато краще, коли гостей вітає усміхнена господиня, а не втомлена, якій готування страв вже поперек горла стоїть.

4. Запроси кожного принести свою улюблену страву

Potluck (або складчина українською) — це коли на свято або зібрання кожен приносить щось на стіл. Якщо на Різдво прийде багато гостей з різних родин та домівок, це чудовий спосіб зекономити на приготуванні столу та додати характеру, унікальності. Попроси кожного гостя принести свою улюблену страву, щоб поставити на стіл, і сама приготуй щось, що любиш.

5. “Шведський стіл” на Різдво

Щоб додати невимушеності та легкості вечірці, зроби “шведський стіл” на Різдво та змісти готування й частування з центру в сторону. Нехай гості обслуговують себе самостійно, і більше насолоджуються святом та розмовами, розвагами та атмосферою.

Фото: Unsplash

6. Використовуй усі кухонні гаджети

Все, що може тобі зекономити час та допомогти готувати швидше, треба використати. Скороварки та фритюрниці, мікрохвильовки та мультварки, блендер та міксер — все це діставай і не роби собі нервів у приготуванні страв на Різдво.

7. Все геніальне — просто

Простота може бути вишуканою. Вибирай прості рецепти з меншою кількістю інгредієнтів, якщо не впевнена у кулінарних навичках. Свіжі та якісні інгредієнти часто сяють самі по собі, і завжди краще смачно приготувати щось просте, аніж напартачити зі складною стравою та засмутитись через це.

8. Продумай тему та відштовхуйся від неї

Якщо у тебе творча криза з приводу меню на Різдво та підбірки страв, нічого страшного. Спробуй вигадати специфічну тему й відштовхнутись від неї. Наприклад, на різдвяний бранч (якщо чекаєш гостей десь між сніданком та обідом після Святвечора) можна приготувати легкі страви та напої. На Різдво в італійському стилі — італійські різдвяні страви та страви італійської кухні, і так далі. Щойно з’явиться тематичність, творча криза мине.

Смачного та приємного тобі Різдва!

https://liza.ua/lifestyle/house/yak-sklasti-menyu-na-rizdvo-poradi-dlya-tih-hto-lyubit-ekonomiti-chas/

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *